Första sidan » Glutenfri Semennäkki brödmix » Örtfettadip
Ört- och fetaostdipp
Publicerad på
Ört- och fetaostdipp
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Denna speciella feta-dipp från Viljatuot är designad speciellt för ätare av nässelfrö! Färsk dopp passar dock till all dippning!
Se instruktionerna för nässelfröskäraren här .
Ingredienser
ca 1 dl färsk basilika
ca 1 dl färsk mynta
ca 1 dl färsk persilja
300 g turkisk eller grekisk yoghurt
1 tsk citronsaft
en klick olivolja
1 vitlöksklyfta
ca 50 smulad fetaost
Beredning
- Lägg yrittis, olja, citronsaft och pressad vitlök i en skål. Mixa med en stavmixer tills den är så liten som möjligt. Tillsätt yoghurten och blanda med en sked tills den är slät. Smula ner fetaosten i små bitar. Njut av örtfettadipet med nässelfrörullen.
- Utan stavmixer: Försök att hacka så smått som möjligt. Du behöver ca 0,5 dl finhackade färska örter. Blanda ihop ingredienserna i en skål med en sked och njut!