Ört- och fetaostdipp

Ört- och fetaostdipp

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster

Denna speciella feta-dipp från Viljatuot är designad speciellt för ätare av nässelfrö! Färsk dopp passar dock till all dippning!
Se instruktionerna för nässelfröskäraren här .

Ingredienser

  • ca 1 dl färsk basilika

  • ca 1 dl färsk mynta

  • ca 1 dl färsk persilja

  • 300 g turkisk eller grekisk yoghurt

  • 1 tsk citronsaft

  • en klick olivolja

  • 1 vitlöksklyfta

  • ca 50 smulad fetaost

Beredning

  • Lägg yrittis, olja, citronsaft och pressad vitlök i en skål. Mixa med en stavmixer tills den är så liten som möjligt. Tillsätt yoghurten och blanda med en sked tills den är slät. Smula ner fetaosten i små bitar. Njut av örtfettadipet med nässelfrörullen.
  • Utan stavmixer: Försök att hacka så smått som möjligt. Du behöver ca 0,5 dl finhackade färska örter. Blanda ihop ingredienserna i en skål med en sked och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.