Gluteeniton tuorepasta

Gluteeniton tuorepasta

Gluteeniton tuorepasta onnistuu Viljatuotteen Vaaleasta jauhoseoksesta! Uskaltaudu kokeilemaan pastan tekoa. Et varmasti pety makuun!

AINEKSET

250 g Virtasalmen Viljatuottteen Vaaleaa gluteeniton jauhoseosta
3 kananmunaa
3 rkl vettä
3 rkl oliiviöljyä

VALMISTUS

Kaada jauhoseos isoon kulhoon.
Tee jauhojen keskelle “reikä” ja kaada siihen vesi, oliiviöljy ja kananmunat.
Sekoita ainekset niin, että tuot jauhoja pikku hiljaa reunoilta keskelle.
Vaivaa taikinaa useita minuutteja kunnes siitä tulee tasainen ja venyvä.
Jos taikina tarttuu sormiisi, lisää jauhoja vähitellen kunnes ei enää tartu.

Pastan tekoon tarvitset pastakoneen.

Jaa taikina 3-4 osaan.
Pyöritä taikinat koneesta läpi ensin käyttäen isointa nro. 7 kokoa.
Jos taikina alkaa hajoilla, pyörittele sitä käsissäsi ja kokeile uudelleen.
Kun taikinat on pyöritetty isoimmasta asennosta läpi, jauhoita taikinat ja pyöritä ne läpi koosta nro. 5.
Jälleen, jos taikina on liian tahmea, ripottele molemmille puolille sitä lisää jauhoja.
Jos taikinasta tulee liian pitkä, leikkaa se pienempiin osiin.
Kun taikinat on pyöritetty läpi, voit tehdä niistä koneen asetuksissa spagettia tai tagliatellea.
Muista aina jauhoittaa pastaa, kun käsittelet sitä, jotta se ei tartu toisiinsa.

Tuorepasta kypsyy hyvin nopeasti, 2-3 minuutissa. Jos keität pastaa liian kauan, tulee siitä vain muusia.
Lisää tuoreen keitetyn pastan joukkoon tomaatti- tai pestokastiketta ja Nauti!

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *