Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat muurikkaletut
Gluteenittomat muurikkaletut
Julkaistu
Gluteenittomat muurikkaletut
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Gluteenittomat muurikkaletut on helppo valmistaa myös gluteenittomasti! Tämä resepti toimii lähes kaikilla meidän jauhoseoksilla.
Ainekset
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 dl maitoa tai muuta nestettä
2 rkl sulaa voita tai margariinia
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Durrajauhoseosta
Ripaus suolaa
- TAI
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta tai Vaaleaa Jauhoseosta
Paistamiseen voita tai margariinia
Valmistus
- Vatkaa kevyesti kananmuna ja sokerit. Lisää maito, sula voi ja sekoita. Vatkaa joukkoon jauhoseos. Anna turvota noin 15 minuuttia ja sekoita ennen jokaisen letun paistamista. Lisää tarvittaessa enemmän nestettä turvotuksen jälkeen. Jotta muurikkaletuista ei tule liian paksuja, taikinan tulee olla melko juoksevaa.
- Lämmitä muurikka avotulen päällä kuumaksi. Lisää runsaasti rasvaa ja levitä lastalla koko muurikalle. Näet samalla, onko muurikkapannu tasaisesti ja mihin rasva (eli kohta taikina) tuppaa valumaan. Pyyhi lika ja liika rasva talouspaperilla pois lastaa käyttäen. Rasvaa ei oikeastaan tarvitse lisätä paiston aikana.
- Pyöräytä taikina spiraalimaisesti muurikalle kauhaa käyttäen. Levitä välittömästi lastalla mahdollisimman ohueksi täyttämällä jääneitä aukkoja ja levittämällä taikinaa isommalle alueelle. Anna paistua kunnolla ennen kääntöä, jotta lettu ei hajoa.
- Herkuttele marjojen, hillon ja kermavaahdon kanssa!
Vinkki
- Koska gluteeniton jauho vajoaa pohjalle pelkällä vedellä/maidolla, saat tasaisen lettutaikinan vaihtamalla osan nesteestä jugurtiksi/rahkaksi, esimerkiksi seuraavassa suhteessa:
3 dl vettä/maitoa
2dl maustamatonta jugurttia tai maitorahkaa
Jugurtti/rahka sitoo jauhoja ja estää lettutaikinaa erottumasta. Tällöin voi lisätä hieman sokeria tasapainottamaan jugurtin/rahkan happamuutta ja paksuutta voi säädellä lisäämällä tarvittaessa nestettä. Vaikka taikina vaikuttaa paksulta, se levisi hyvin pannulle eikä taikina erotu samalla kun edelliset letut kypsyvät pannulla. 🙂 – Halla Onerva
Hei. Lähti testiin👍. Mietin,että puuttuuko tästä ohjeesta suola? Itse lisäsin taikinaan suolan.
Hei Maiju,
Iso kiitos kommentista! Suola oli tosiaan jäänyt tästä ohjeesta vahingossa pois, mutta on nyt lisätty reseptiin.
Durrajauho on mahtava lisä valikoimaan!