Gluteenittomat Kaurattomat Sämpylät

Gluteenittomat Kaurattomat Sämpylät

AINEKSET

1 l  +42 asteista vettä
2 ps. kuivahiivaa
2 tl suolaa
9 dl  Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta

VALMISTUS

Sekoita kuivahiivat vaalean jauhoseokseen joukkoon.
Mittaa + 42 asteinen vesi leivontakulhoon.
Lisää suola ja vaaleata jauhoseosta vähitellen koko ajan sekoittaen taikinaa.
Vaivaa lopuksi taikina yleiskoneen taikinakoukulla tai käsin 5 min.
Taikina saa olla todella pehmoista ja hiukan löysän oloista että siitä saa pehmoiset ja huokoiset sämpylät.
Nostele ruokalusikalla joko patonkipellille tai uunipellille taikina kasoja ja taputtele ne jauhotetun ruokalusikan pohjalla tai jauhotetuin käsin sämpylöiksi.
Tee kaksi viiltoa sahateräisellä veitsellä sämpylöiden pinnalle ja kohota ne leivinliinan alla lämpöisessä paikassa 45 min.
Paista 250 asteisessa uunin lämmössä keskitasolla 20 minuuttia.

Vinkki
Nämä sämpylät sopivat makunsa ja rakenteensa ansiosta hyvin myös Hot Dog sämpylöiksi.

BLOGI Helkan Keittiössä

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *