Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton valkosuklaa-vadelmajuustokakku
Gluteeniton valkosuklaa-vadelmajuustokakku
Resepti julkaistu
Gluteeniton valkosuklaa-vadelmajuustokakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Määrä
15
palaaKypsennysaika
20
minuuttiaHerkullinen gluteeniton valkosuklaa-vadelmajuustokakku sopii niin arkeen kuin juhlaan. Keksimurujen sijaan tämän juustokakun pohja on tehty jauhoista! Keksin tapaista rouheutta pohjaan tuo Tumma Gluteeniton Jauhoseoksemme sekä Gluteeniton Tattarirouhe.
Ainekset
- Pohja
1 kananmuna
100 g margariinia
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta
0,25 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tattarirouhetta
- Vadelmakastike
reilu 3 dl vadelmia
3 rkl sokeria
1 rkl vettä
- Täyte
4 liivatelehteä
200 g tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
1 rkl vaniljasokeria
Valmistus
- Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää kulhoon sokeri ja margariini. Lisää jauho desi kerrallaan ja heitä joukkoon lopuksi tattarirouhe. Vuoraa irtopohjavuoka (24cm) leivinpaperilla. Jos käytät pienempää vuokaa käytä vain osa taikinasta, täytteen määrää ei tarvitse muokata. Painele taikina vuoan pohjalle. Jos haluat ohuen pohjan juustokakulle, älä käytä kaikkea taikinaa. Paista pohja 180-asteessa n. 20 minuuttia. Nosta jäähtymään. Älä ala valmistamaan täytettä kunnes pohja ja vuoka on jäähtyneet! Valmista vadelmakastike tällä välillä.
- Mittaa pieneen kattilaan vadelmat, sokeri ja vesi. Kiehauta seos sekoittaen ja anna poreilla n. 5 min. kaada seos siivilään ja painele nuolijalla massaa. Kun nesteet ovat valuneet kaavi siivilän pohjasta paksumpaa vadelmasosetta nesteen sekaan. Kaavi siemeniä sisältävä seos irti siivilästä ja painele uudestaan. Kaavi taas vadelmasose pohjasta nesteen joukkoon. Toista kunnes siivilässä on melko tiivis siemenmassa jäljellä. Sekoita neste ja sose keskenään ja siirrä jääkaappiin jäähtymään.
- Laita liivatinlehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma. Sulata suklaa 30 sekunnin pätkissä mikrossa ja sekoita välissä. Kun suklaa on lähes sulanutta ja asti todennäköisesti kuuma, anna sen sulaa loppuun pöydällä. Näin et polta suklaata vahingossa pohjaan. Sekoita tuorejuusto, valkosuklaa ja vaniljasokeri keskenään tasaiseksi. Lisää kermavaahtoon ja kääntele tasaiseksi. Kuumenna pienessä kattilassa n. 1 rkl vettä. Purista liivatinlehdistä liika vesi ja sekoita kiehuvan veden joukkoon. Kaada seos ohuena norona täytteeseen kokoajan sekoittaen vatkaimella.
- Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Tiputa teelusikalla vadelmakastike pisteitä ympyrän mallisesti täytteen päälle aloittaen reunalta. Vedä pisteiden läpi hammastikulla yhdellä vedolla. Siirry seuraavaan kehään. Nosta juustokakku jäähtymään jääkaappiin vähintään 1-2 tunnin ajaksi tai yön yli.
- Tarjoile gluteeniton valkosuklaa-vadelmajuustokakku yli jääneen vadelmakastikkeen kanssa ja herkuttele!