Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton uunipuuro

Gluteeniton uunipuuro

Gluteeniton uunipuuro

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Määrä

4

annosta
Kypsennysaika

2

tuntia 

Gluteeniton uunipuuro syntyy parhaiten Gluteenittomilla Kaurasuurimoillamme! Viimeistele annos esimerkiksi tummalla suklaalla ja vadelmilla tai mustikoilla ja pellava rouheella.

Ainekset

Valmistus

  • Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Voitele vuoka. Mittaa neste, suola sekä suurimot. Hauduta uunissa 2-3 tuntia. Sekoita pari kertaa kypsennyksen aikana. Puuro paksunee vielä hieman jäähtyessään.
  • Gluteeniton uunipuuro maistuu herkulliselta vielä seuraavanakin päivänä! Laita yli jäänyt puuro ilmatiiviiseen astiaan ja aseta jääkaappiin. Lisää loraus kaurajuomaa tai maitoa ennen mikroon laittamista ja lämmitä. Älä käytä suurinta tehoa, jotta puuro lämpiäisi tasaisesti!

5 Kommenttia

  1. valion laktoositon kevytmaito 1 l , 2 dl suurimoita, 1 tl suolaa ja 3h 15 min uunissa 150 astetta, eikä tuo mitään puuroa ole, ihan liian löysää. Epäonnistunut puuro tuli ohjellanne!

    1. Hei Eija,
      Ikävä kuulla, että puuro ei onnistunut! Koska puhutaan suuresta tunnin erosta paistoajassa (2-3h), saattaa aika joillakin uuneilla olla hieman pidempi. Voit myös koittaa nostaa uunin asteita esimerkiksi 180-asteeseen, jos haluat lyhentää paistoaikaa. Toivottavasti tästä on apua!

      1. Hei,
        Olen tehnyt lukemattomia kertoja tuolla ohjeella laktoosittomaan maitoon ja joka kerta on jäänyt löysäksi velliksi. Paistoaika on ollut pitkä ja vielä pidempi. Päädyn joka kerta lisäämään kaurahiutaleita lopuksi. Tai korvaan 1dl kauraa 1dl riisillä. Sähköuunissa olen valmistanut. Liekö siis jokin ominaisuus laktoosittomassa maidossa, joka vaikuttaa. Tai se sähköuuni.

        1. Hei Laura,

          Me laitamme laktoosittomankin maidon kokeiluun, jotta osaamme vastata paremmin tähän kysymykseen. Olemme käyttäneet yleensä uunipuuron valmistuksessa kaurajuomaa, jolla puurosta tulee kuvan mukaista. Suosittelenkin kokeilemaan gluteenittoman kaurajuoman käyttämistä tässä reseptissä, kunnes olemme kokeilleen reseptin laktoosittomalla maidolla 🙂

  2. Minä olen juuri tuolla ohjeella tehnyt. Välillä ikäänkuin “unohtanut” puuron leivinuunin lämpöön! Viimeksikin puuro oli n 3 tuntia, uuni oli 150, kun laitoin puuron uuniin ja ehkä n, 100 astetta kun sen lopulta otin pois.
    Ja voi kuinka hyvää se on, me syödään se mieheni kanssa melkein seisaaltaan, kun vuoka on uunista otettu!
    Tosi hyvää. Leivinuuni on kyllä erilainen paistamaan, kuin sähköuuni. Kieltämättä tulee paljon parempaa leivinuunissa nuo uunipuurot yms.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.