Gluteeniton uunipuuro

Gluteeniton uunipuuro

Gluteeniton uunipuuro syntyy parhaiten Gluteenittomilla Kaurasuurimoillamme! Viimeistele annos esimerkiksi tummalla suklaalla ja vadelmilla tai mustikoilla ja pellava rouheella.

AINEKSET

1 l gluteenitonta kaurajuomaa (tai muuta kasvijuomaa/maitoa)
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Kaurasuurimoita
1 tl suolaa
nokare voita vuoan voiteluun ja pohjalle

VALMISTUS

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Voitele vuoka. Mittaa neste, suola sekä suurimot. Hauduta uunissa 2-3 tuntia. Sekoita pari kertaa kypsennyksen aikana. Puuro paksunee vielä hieman jäähtyessään.

Uunipuuro maistuu herkulliselta vielä seuraavanakin päivänä! Laita yli jäänyt puuro ilmatiiviiseen astiaan ja aseta jääkaappiin. Lisää loraus kaurajuomaa tai maitoa ennen mikroon laittamista ja lämmitä. Älä käytä suurinta tehoa, jotta puuro lämpiäisi tasaisesti!

Tulosta

2 kommentti

  • valion laktoositon kevytmaito 1 l , 2 dl suurimoita, 1 tl suolaa ja 3h 15 min uunissa 150 astetta, eikä tuo mitään puuroa ole, ihan liian löysää. Epäonnistunut puuro tuli ohjellanne!

    • Hei Eija,
      Ikävä kuulla, että puuro ei onnistunut! Koska puhutaan suuresta tunnin erosta paistoajassa (2-3h), saattaa aika joillakin uuneilla olla hieman pidempi. Voit myös koittaa nostaa uunin asteita esimerkiksi 180-asteeseen, jos haluat lyhentää paistoaikaa. Toivottavasti tästä on apua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *