Gluteeniton suolainen puuro

Gluteeniton suolainen puuro

Tämä ensimmäinen suolainen puuroreseptimme valmistetaan idättämällä tattarisuurimoita. Valmista herkullistakin herkullisempi välipala tai lounas tattarista!

AINEKSET

Puuro
1 ½ dl idätetty tattari Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomista Tattarisuurimoista
4 dl hernemaito (esim. Sproud)
ripaus suolaa
½ rkl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteeniton Pellavansiemen

Päälle
½ avokado
1-2 rkl savulohi / vegaanille cashewjuusto (esim. Ilo)
1 rkl hummus
1 rkl ituja/silmusalaattia

VALMISTUS

Tattarin idättäminen
1. Liota tattarisuurimoita 10 minuuttia nelinkertaisessa määrässä vettä jyviin nähden. Lyhyt liotusaika takaa etteivät jyvät likoa liian pehmeiksi menettäen itämiskykyään.

2. Liotuksen jälkeen huuhtele suurimot vedellä siivilässä ja siirrä ne idätysastiaan. Idätysastiana voi käyttää esimerkiksi kannellista lasipurkkia. Idätyksen ajaksi purkin kansi pidetään auki ja kannen päälle laitetaan harso/kangas jonka voi kiinnittää esim. pyykkipojan avulla tiukaksi.

3. Siirrä astia pimeään ja huoneenlämpöiseen paikkaan, esim. tiskikaappiin.

4. Idättäminen kestää noin vuorokauden, jonka aikana jyviä on hyvä käydä hämmentämässä pariin kertaan ettei kosteus pääse liiaksi tiivistymään.

5. Vuorokauden kuluttua tattarin jyvissä pitäisi näkyä pienet ”hännät” jolloin idätys on valmis. Huuhtele tattari vielä ennen käyttöä. Idätetty tattari säilyy lasipurkissa jääkaapissa muutaman päivän.

Puuro
Laita kattilaan hernemaito,
idätetty tattari, pellavansiemenet ja suola. Sekoita yhteen. Kiehauta puuro ja sen jälkeen anna hautua pienellä lämmöllä 30 min. Kun puuro on keittynyt, tarkista maku ja kaada valmis puuro puurokulhoon.

Koristele puuro hummuksella, savulohella/cashewjuustolla, avokadoviipaleilla ja iduilla/silmusalaatilla.
Nauti heti!

Laura Poutanen | Puurolautanen

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *