Gluteeniton Mehevä Perunakakku

(2 litran vuoka)

AINEKSET

4 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g voita
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
60 g hasselpähkinärouhetta
1,5 tl leivinjauhetta
2 dl perunasosetta tai
3 kpl (250g) keitettyä perunaa raasteena

KUORRUTUS
2 rkl voita (25 g)
2 rkl kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 dl tomusokeria

KORISTELUUN
Mantelilastuja tai –rouhetta (paahdettuna)

VALMISTUS

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Sulata voi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainesosat ja sulatettu voi vuorotellen munasokerivaahtoon.
Lisää lopuksi perunasose tai raastetut perunat.
Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun, jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 45-50 minuuttia.
Anna jäähtyä tovi ennen kumoamista lautaselle.

KUORRUTUS
Sulata rasva kattilassa. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutuksen hiukan jähmettyä ennen kuin kaadat sen jäähtyneen kakun pinnalle.

KORISTELE
Koristele kakku mantelilastuilla.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *