Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Britakakku
Gluteeniton Britakakku
Resepti julkaistu
Gluteeniton Britakakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
10
kplKypsennysaika
25
minuuttiaGluteeniton Britakakku valmistuu todella näppärästi Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomalla Pullajauhoseoksella. Britakakusta saat hienon tarjottavan juhlapöytään koristelemalla sen kesän tuoreilla marjoilla ja sulatetulla suklaalla.
Ainekset
- Pohja
125 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 keltuaista (valkuaiset menevät marenkivaahtoon)
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
- Marenki
3 valkuaista
1,5 dl sokeria
- Täyte
2 dl kuohukermaa
150-200 g maitorahkaa
100 g vanilja tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
tuoreita marjoja (esim. mansikoita, punaherukoita, mustikoita, vadelmia)
Valmistus
- Sekoita Gluteeniton Pullajauhoseos, leivinjauhe ja vaniljasokeria keskenään.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää vaahtoon keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten.
- Lisää sen jälkeen vaahtoon kuivat aineet ja maito.
- Levitä pohjataikina leivinpaperin päälle uunipellille.
- Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset vaahdoksi.
- Lisää sitten sokeri ja vatkaa vaahto kovaksi.
- Levitä marenkimassa pohjataikinan päälle varovasti niin etteivät taikinat sekoitu.
- Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia (kunnes marenkin on kauniin ruskea).
- Valmista täyte vaahdottamalla kerma.
- Lisää sitten kermaan rahka, tuorejuusto ja sokeria ja sekoita hyvin tasaiseksi.
- Halutessasi lisää osa marjoista täytteeseen varovasti sekoittaen, mutta jätä kuitenkin osa marjoista koristeeksi päälle. Toinen vaihtoehto on ripootella marjat täytteen päälle tuoreena.
- Leikkaa jäähtynyt gluteeniton britakakku kahtia ja levitä täyte toisella puoliskolle. Ripottele esimerkiksi pilkotut maksikat täytteen päälle, jos et sekoittanut niitä joukkoon.
- Nosta toinen kakkulevy päälle ja koristele.
Vinkki
- Voit tehdä täytteen myös tuplana, jolloin sitä voi levittää kerroksen kakun päälle.