Gluteeniton Britakakku

Gluteeniton Britakakku

Britakakku valmistuu gluteenittomana todella näppärästi Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomalla Pullajauhoseoksella. Britakakusta saat hienon tarjottavan juhlapöytään koristelemalla sen kesän tuoreilla marjoilla ja sulatetulla suklaalla.

AINEKSET

POHJA
125 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 keltuaista (valkuaiset menevät marenkivaahtoon)
1½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

MARENKI
3 valkuaista
1½ dl sokeria

TÄYTE
2 dl kuohukermaa
150-200 g maitorahkaa
100 g vanilja tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
tuoreita marjoja (esim. mansikoita, punaherukoita, mustikoita, vadelmia)

HUOM! Voit tehdä täytteen myös tuplana, jolloin sitä voi levittää kerroksen kakun päälle.

VALMISTUS

Sekoita Gluteeniton Pullajauhoseos, leivinjauhe ja vaniljasokeria keskenään.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää vaahtoon keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää sen jälkeen vaahtoon kuivat aineet ja maito.
Levitä pohjataikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset vaahdoksi.
Lisää sitten sokeri ja vatkaa vaahto kovaksi.
Levitä marenkimassa pohjataikinan päälle varovasti niin etteivät taikinat sekoitu.
Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia (kunnes marenkin on kauniin ruskea).

Valmista täyte vaahdottamalla kerma.
Lisää sitten kermaan rahka, tuorejuusto ja sokeria ja sekoita hyvin tasaiseksi.
Halutessasi lisää osa marjoista täytteeseen varovasti sekoittaen, mutta jätä kuitenkin osa marjoista koristeeksi päälle. Toinen vaihtoehto on ripootella marjat täytteen päälle tuoreena.

Leikkaa jäähtynyt kakku kahtia ja levitä täyte toisella puoliskolle. Ripottele esimerkiksi pilkotut maksikat täytteen päälle, jos et sekoittanut niitä joukkoon.
Nosta toinen kakkulevy päälle ja koristele.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *