Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Avocado-rahkapiirakka
Gluteeniton Avocado-rahkapiirakka
Resepti julkaistu
Gluteeniton Avocado-rahkapiirakka
Reseptin kirjoittaja Kirsi Epäilys
Annokset
12-15
kplKypsennysaika
50
minuuttiaAvocado on monelle tuttu ainesosa salaateissa, smoothiessa ja sellaisenaan. Nyt avocadon ystäville on saatavilla myös piirakkaresepti. Kokeile Gluteeniton avocado-rahkapiirakka reseptiämme ja ihastu!
Ainekset
100 g avocadoa (ilman kuorta ja kiveä punnittu)
0,5 dl rypsiöljyä
1,25 dl soijajuomaa tai maitoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta
- Täyte
250 g rahkaa
2 munaa
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
0,75 dl sokeria
0,25 dl sitruunamehu
puolukoita
Valmistus
- Pilkotut avocadot sekoitin sauvasekoittimella hienoksi öljyn ja soijajuoman kanssa.
- Sitten vain joukkoon kaikki kuivat aineet sekoitettuna ja taikina 26 cm piirakkavuoan pohjalle.
- Esipaistoin pohjaa kymmenisen minuuttia 175 asteisessa uunissa
- Täyte
- Sillä välin sekoitin täytteen ainekset puolukoita lukuunottamatta.
- Esipaistetulle pohjalle ensin rahkatäyte ja kourallinen puolukoita päälle koristeeksi.
- Ja vielä uuniin noin 40 minuutiksi.
- Pohja paistui kauniin ruskeaksi myös alta ja kypsyi muutenkin hyvin. Se on kuitenkin melko tiiviin tuntuinen, johtuen varmaan avocadosta. Mutta hyvältä gluteeniton avocado-rahkapiirakka maistui, sopivan raikkaalta eikä liian makealta.
Kirsi Epäilys | Villa Kanervan Leivinuuni