Gluteenittomat Riisipiirakat

Gluteenittomat Riisipiirakat

AINEKSET

KUORITAIKINA
2,5 dl kylmää vettä
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Tef-jauhoa
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 rkl rypsiöljyä
¾ tl suolaa

TÄYTE
2,5 dl vettä
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Puuroriisiä
7,5 dl maitoa
0,5 tl suolaa
1 kananmuna

VOITELUUN
100 g voita
0,25 dl vettä

VALMISTUS

TÄYTE
Valmista riisipuuro.
Kiehauta vesi kattilassa, lisää puuroriisit ja suola.
Kun vesi on imeytynyt riiseihin lisää maito ja keitä kypsäksi.
Anna puuron jäähtyä.
Sekoita kananmuna jäähtyneeseen puuroon.

KUORITAIKINA
Valmista kuoritaikina sekoittamalla kylmään veteen muut ainekset puuhaarukalla.
Sekoita taikina sileäksi ja kiinteäksi.
Ripottele pöydälle jauhoja ja kauli taikinasta noin 0,5 cm paksuinen levy.
Painele taikinasta juomalasin reunalla pyörylöitä.
Kauli pyörylät ohuiksi ja lado ne päällekkäin kelmun alle.
Laita jauhoja kuorien väliin etteivät tartu yhteen.
Ota kuoret muutama kerrallaan pöydälle, levitä keskelle täytettä noin 1 cm paksuinen kerros.
Käännä vastakkaiset reunat täytteen päälle ja rypytä. Paista 275-300 asteessa noin 15 min

VOITELU
Voitele paiston jälkeen sulatetulla voin ja veden seoksella.
Tarjoa munavoin kera.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *