Virtasalmen Viljatuotteen gluteeniton tattarilese tuo pohjaan hieman erilaista makua ja koostumusta.
AINEKSET
200 g (maidotonta) margariinia
2½ dl sokeria
4½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Tattarileseitä
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
1 dl vettä
5 dl puolukoita tai mustikoita
VALMISTUS
Sekoita hyvin pehmeään tai sulaan margariiniin sokeri, jauhoseos ja leseet.
Ota seoksesta 1½ dl erilleen ja lisää loput aineet marjoja lukuunottamatta jäljelle jääneeseen taikinaan.
Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun piirakkavuokaan.
Ripottele päälle (jäiset) marjat.
Murenna erilleen otettu taikina kuorrutukseksi ja paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Tarjoa ruokailijoille sopivan vaniljakiisselin kera