Virtasalmen Viljatuotteen tumma tef-jauho tuo ihanan tumman värin piirakoihin.
AINEKSET
KUORITAIKINA
2 dl kylmää vettä
1/2 tl suolaa
1 tl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Psylliumia
1 1/2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tattarijauhoa
1 1/2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Tef-täysjyväjauhoa
Täytteeksi jäähtynyttä riisipuuroa, johon sekoitettu 1 raaka kananmuna.
Ohjeeseen sopiva määrä keittämätöntä riisiä 2 dl.
Keitä riisi paketin ohjeen mukaisesti.
VOITELUUN: voisulaa
LEIVONTAAN: tattarijauhoa kaulitsemista varten
VALMISTUS
Sekoita veteen suola ja psyllium.
Anna Psylliumin turvota hetki.
Sekoita jauhot keskenään.
Sekoita joukkoon jauhoseosta pienissä erissä kokoajan sekoittaen.
Sekoita taikina kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
Pyöritä taikinasta leivin alustan päällä tanko ja jaa n. 15 saman kokoiseen palaan.
Kaulitse yksi taikinapala kerrallaan piirakankuoreksi, täytä ja rypytä.
Paista piirakat 250 asteessa noin 15 minuuttia ja voitele paistamisen jälkeen voisulalla.
© tiina Kervinen
Kiitos ohjeesta! Tein elämäni ensimmäiset gluteenittomat karjalanpiirakat tällä ohjeella, ja hyvin onnistui! Mies kehui että maistuvatkin melkein aidoilta ruispiirakoilta. Käytin teffjauhoa 75%jauhojen määrästä.
Hei Mari,
Kiitos kommentista! Mahtava kuulla, että piirakat onnistuivat noin loistavasti heti ensimmäisellä kerralla 🙂