Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton hapanjuurileivonta » Gluteeniton Durrahapanjuurileipä kuivatusta juuresta

Gluteeniton Durrahapanjuurileipä kuivatusta juuresta

Gluteeniton Durrahapanjuurileipä

Reseptin kirjoittaja Fiialiisa Kemppainen, MakuaMedia
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Valmistelut

1

tunti 
Paistoaika

30

minuuttia

Tässä durrajauhoon pohjautuvassa hapanleivässä yhdistyvät hapanjuuren tuoma aromikkuus ja hiivan teho leipätaikinan kohottajana.

Ainekset

Valmistus

  • Sekoita kuivattu MakuaMedian durrahapanjuuri ja vesi kulhossa.
  • Lisää psyllium veteen ja sekoita. Anna turvota vielä 3-5 minuuttia, kunnes muodostuu geelimäinen seos.
  • Yhdistä jauhot, sokeri, suola ja kuivahiiva kulhossa.
  • Kaada psylliumgeelin sekaan omenaviinietikka ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Sekoita pienissä erissä kuivia aineita taikinan joukkoon. Vaivaa taikinaa yleiskoneella 5–7 minuuttia keskinopeudella, kunnes se on kimmoisaa.
  • Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle, muotoile leiväksi ja siirrä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Anna kohota 30–45 minuuttia.
  • Kuumenna uuni 200 °C:een. Paista noin 30 minuuttia. Lisää uunin pohjalle 2-3 jääpalaa ennen paistamista, jotta syntyy höyryä ja leivästä tulee kauniin kuorellinen. Leipä on valmis, kun se on kullanruskea ja kuulostaa ontolta, kun pohjaa kopauttaa.
  • Anna leivän jäähtyä ritilällä ennen leikkaamista, jotta rakenne ehtii asettua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.