Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Rahkapullat

Gluteenittomat Rahkapullat

Gluteenittomat Rahkapullat

Reseptin kirjoittaja Jamiela Ruotsalainen
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Kypsennysaika

12

minuuttia

Ainekset

Valmistus

  • Taikina
  • Jauhoseos sisältää psylliumia, joten sitä ei välttämättä tarvitse lisätä. Olen kuitenkin käyttänyt sitä ohjeen mukaisesti.
  • Lämmitä maito yli 42 asteiseksi.
  • Sekoita psyllium maitoon ja anna turvota 5-10 minuuttia.
  • Lisää joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola.
  • Sekoita jauhoihin kuivahiiva ja ksantaani.
  • Lisää nesteeseen vähän kerraassaan hyvin sekoittaen.
  • Lisää loppupuolella myös juokseva margariini.
  • Anna pyöriä yleiskoneessa (tai vaivaa vatkaimella) viisi minuuttia.
  • Leivo heti. Pyörittele taikina pötköksi, leikkaa osiin ja tee tavallisia pyöreitä pikkupullia.
  • Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa puoli tuntia.
  • Täyte
  • Valmista sillä aikaa täyte sekoittamalla ainekset keskenään.
  • Paina pullien keskelle juomalasilla monttu.
  • Lasin pohjaa voi pyöräyttää jauhoissa jos se tuntuu tarttuvan.
  • Voitele reunat kananmunalla, kaada täytettä koloihin ja paista uunissa 200 asteessa noin 12 minuuttia.
  • Gluteenittomat pullat eivät oikein tunnu tykkäävän odottelusta ja parasta tämä onkin heti tuoreena. Jos et kuitenkaan syö heti koko määrää, niin pakasta pullat heti kun ovat jäähtyneet.

2 Kommenttia

  1. Hei !
    Olen tehnyt näitä monta kertaa,onnistuu tosi hyvin 🥰

    Ja taas on taikina tulossa☺️
    Iltapäivällä munkit vuorossa.
    Kiitos nämä ohjeet on vaan niin hyvät 🥰
    Terv. Riitta K.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.