Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat porkkanakakkudonitsit

Gluteenittomat porkkanakakkudonitsit

Gluteenittomat porkkanakakkudonitsit

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Kypsennysaika

10

minuuttia

Herkulliset gluteenittomat porkkanakakkudonitsit ovat myös vegaanisia. Kuorruta ja herkuttele! Tällä reseptillä valmistat noin kuusi porkkanakakkudonitsia!

Ainekset

  • Donitsit
  • 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Porkkanajauhoseosta

  • 0,5 tl leivinjauhetta

  • 0,25 tl ruokasoodaa

  • 0,25 tl suolaa

  • 1 tl Ceylon kanelia

  • 0,5-1 tl ruokovanilijasokeria (tai aitoa vanilijajauhetta)

  • 1 dl kookossokeria

  • 1 rkl pellavarouhetta

  • 3 rkl vettä

  • 1 kypsä muussattu banaani

  • 0,5 rkl omenasiiderietikkaa

  • n. 1 dl mantelimaitoa

  • Kuorrute
  • 100 g vegaanista “tuorejuustoa”

  • 50 g maidotona margariinia

  • 1,5-2 dl tomusokeria

  • vanilija maun mukaan

Valmistus

  • Kuumenna uuni 200°C. Sekoita kuivat aineet keskenään (pois lukien pellavansiemenrouhe). Sekoita mukissa pellavansiemenrouhe ja vesi keskenään, anna tekeytyä hetki. Sekoita muussattu banaani, pellavansiemenrouhe-vesiseos ja muut ainekset toisessa kulhossa. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita kunnolla. Tee taikinasta sileää sauvasekoittimella. Voitele donitsipelti kookosöljyllä. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa donitsikoloihin. Paista noin 10-12 min. Anna donitsien jäähtyä hetki ja kumoa ne sitten (ritilälle) kunnolla jäähtymään.
  • Laita tuorejuusto kulhoon ja notkista se sähkövatkaimella. Lisää margariini sekä sokeri osissa, ja jatka vatkaamista kevyellä teholla. Mausta kuorrute vaniljalla.
  • Kuorruta jäähtyneet donitsi ja viimeistele hasselpähkinärouheella. Säilytä gluteenittomat porkkanakakkudonitsit jääkaapissa.

    Marita Eriksson | MyBlissKtchn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.