Herkulliset gluteenittomat porkkanakakkudonitsit ovat myös vegaanisia. Kuorruta ja herkuttele! Tällä reseptillä valmistat noin kuusi porkkanakakkudonitsia!
AINEKSET
DONITSIT
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Porkkanajauhoseosta
½ tl leivinjauhetta
¼ tl ruokasoodaa
¼ tl suolaa
1 tl Ceylon kanelia
½-1 tl ruokovaniljasokeria (tai aitoa vaniljajauhetta)
1 dl kookossokeria
1 rkl pellavarouhetta
3 rkl vettä
1 kypsä muussattu banaani
3 rkl sulaa kookosöljyä
½ rkl omenasiiderietikkaa
noin 1 dl mantelimaitoa
KUORRUTE
100 g vegaanista ”tuorejuustoa”
50 g maidotonta margariinia
1 ½-2 dl tomusokeria
vaniljaa maun mukaan
VALMISTUS
Kuumenna uuni 200°C. Sekoita kuivat aineet keskenään (pois lukien pellavansiemenrouhe). Sekoita mukissa pellavansiemenrouhe ja vesi keskenään, anna tekeytyä hetki. Sekoita muussattu banaani, pellavansiemenrouhe-vesiseos ja muut ainekset toisessa kulhossa. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita kunnolla. Tee taikinasta sileää sauvasekoittimella. Voitele donitsipelti kookosöljyllä. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa donitsikoloihin. Paista noin 10-12 min. Anna donitsien jäähtyä hetki ja kumoa ne sitten (ritilälle) kunnolla jäähtymään.
Laita tuorejuusto kulhoon ja notkista se sähkövatkaimella. Lisää margariini sekä sokeri osissa, ja jatka vatkaamista kevyellä teholla. Mausta kuorrute vaniljalla.
Kuorruta jäähtyneet donitsi ja viimeistele hasselpähkinärouheella. Säilytä gluteenittomat porkkanakakkudonitsit jääkaapissa.
Marita Eriksson | MyBlissKtchn