Gluteenittomat Peruna-Juustosämpylät

Gluteenittomat Peruna-Juustosämpylät

12kpl

AINEKSET

2,5 dl piimää
25 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
2,5 dl perunasosetta
2 dl juustoraastetta
½ tl suolaa
3 ¼ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
50 g voita tai ½ dl rypsiöljyä

VOITELUUN
kananmunaa

PINNALLE
1,5 dl juustoraastetta

VALMISTUS

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.
Lisää perunasose, juustoraaste ja suola.
Alusta taikinaan jauhot ja loppuvaiheessa rasva.
Anna levähtää peiteltynä 15 minuuttia.
Käytä jauhoja apuna leivonnassa.
Jaa taikina kahteen osaan ja leivo paksuiksi tangoiksi.
Leikkaa tangot 4-5 cm paloiksi.
Nosta palat leivinpaperin päälle pellille ja peitä liinalla.
Anna kohota noin 45 minuuttia.

Voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele pinnalle juustoraaste.
Paista 225 asteessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *