Gluteeniton täytekakkupohja

Gluteeniton Täytekakkupohja

Virtasalmen Viljatuotteen gluteenittomilla jauhoilla valmistat täydellisen täytekakkupohjan. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan, täytä ja koristele!
Vuoan halkaisija 26cm

AINEKSET

3 ¾ dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
5 huoneenlämpöistä kananmunaa
2 ½ dl sokeria
1 dl kiehautettua vettä

VALMISTUS

Vatkaa munat ja sokeri kunnolla kovaksi vaahdoksi tehosekoittimessa vähintään 5 minuuttia. Tämä on tärkeä vaihe ja vaahdotus pitää tehdä kunnolla!
Lisää pieni määrä kerrallaan kerrallaan kiehautettua vettä varovasti lastalla sekoittaen.
Lopuksi varovasti käännellen ja pieninä erinä lisää siivilöity jauhoseos, jonka sekaan on sekoitettu leivinjauhe valmiiksi.
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Pohja nousee reilusti, joten täytä vain puoleen väliin.

Huom!
Tämä täytekakkupohja kestää hyvin myös pakastuksen.
Muista ottaa pohja silloin sulamaan edellisenä päivänä kuin aiot täyttää ja koristella sen.

© Ida Kiviluoto
http://mutsijamurupullat.blogspot.fi
Tulosta

17 kommentti

  • Hei, mikä ihme meni pieleen – ei noussut, vaan paremmin laski uunissa….ohjeen mukaan yritin tehdä, munat huoneenlämpöisiä jne – tosin ihmettelin tuota kuuman veden määrää, mutta tein työtä käskettyä…..Ja koska minulla ei ollut riittävän suurta kakkuvuokaa, jaoin sen kahteen, isompaan ja pienempään – koska luulin tosiaan tämän nousevan ohjeen lupauksen mukaisesti paljon…………………

      • Hei Virve!
        On tärkeää, että kananmunat ja sokerin vaahdottaa todella hyvin ja pitkään. Tämän jälkeen on tärkeää, ettei vettä lisää kerralla vaan pieninä määrinä kuten myös jauhot.
        Toivottavasti näistä neuvoista on apua, sillä tämä on oikeasti todella hyvä ja herkullinen kakkupohja 🙂

  • Olen tehnyt suussasulavat täytekakut suvun juhliin jo monet vuodet siten, että laitan vaalean riisijauhon ja perunajauhon 50-50 siihen, vähän leivinjauhetta. Tärkeää on, että kananmunat ovat tuoreita, laadukkaita ja huoneenlämpöisiä, muuten ei onnistu. Jauhoja yhtä paljon kuin sokeria sekä munia, lasillisella mittaan. Varovainen sekoitus.

  • Mainio resepti – kiitos! Tein anopin synttärikakkupohjan juuri ja onnistui yli odotusten! 🙂

  • Ensimmäisen kerran gluteenittomasta täytekakkupohjasta tuli täydellinen, ei ihan mahtava ohje, kiitos paljon!

  • ..hupsista, piti kyllä kirjoittaa, eli ihan mahtava ohje! Tällä reseptillä nyt meneillään kakku 80-vuotis syntymäpäiväjuhliin 🤗

  • Laitetaanko vesi heti kiehautuksen jälkeen kuumana sokerimunataikinaan ja sekoitetaanko samalla tehosekoittimella vai hiljaa käsin?

  • Hei,

    Mielestäni ohjeesta saa sen käsityksen, että kiehautettu vesi lisätään edelleen sähkövatkaimella vatkaten. Voisiko ohjeeseen tarkentaa sekoitustavan? T: pannukakku tuli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *