Gluteeniton Reikäleipä

Gluteeniton Reikäleipä

AINEKSET

JUURI
2,5 dl vettä
30 g hiivaa
2 tl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Psylliumia
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gleteenittomia Kaurahiutaleita

TAIKINA
juuri:
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta (jätä n. 1/2 dl leivontaan)
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
1/2 tl suolaa

VALMISTUS

JUURI
Sekkoita hiiva nesteeseen ja lisää psyllium ja kaurahiutaleet.
Peitä kulho liinalla ja laita lämpimään / vedottomaan paikkaan n. 15 minuutiksi.

TAIKINA
Lisää juureen ainesosat.
Vaivaa taikina esim. sähkövatkaimella (taikinakoukut) tai käsin.
Jauhota pöytä ja kumoa taikina siihen.
Jaa kahteen palaan, taputtele tai kauli kaksi litteää pyöreää leipää.
Tee muotilla reikä keskelle ja vedä ristiin pintaviillot.
Anna kohota n. 60 minuuttia.
Pistele haarukalla reikiä leivän pintaan.
Paista 220 asteessa n. 15-20 minuuttia

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *