Gluteenittomat Mustikkavälipalakeksit

Gluteenittomat Mustikkavälipalakeksit

Proteiinipitoinen ja runsaskuituinen Viljatuotteen Härkäpapujauhoseos sopii mainiosti makeisiin leivonnaisiin. Nämä välipalakeksit ovat herkullisen rouheisia ja mustikkaisia – kuin mustikkapiirakkaa, mutta kätevässä keksin muodossa. Nauti välipalaksi tai terveellisempänä herkkuna kahvin kanssa!

AINEKSET

2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia kaurahiutaleita
0,5 dl auringonkukansiemeniä (voit käyttää mitä tahansa siemeniä tai pilkottuja pähkinöitä)
0,75 dl kookossokeria (voit käyttää myös tavallista sokeria tai fariinisokeria)
1 tl jauhettua kardemummaa
0,5 tl suolaa
90 g (n. 1 dl) öljyä (esim.neutraalin makuinen kookosöljy)
0,75 dl soijajogurttia
50 g (n. 1 dl) pakastemustikoita

VALMISTUS

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet: jauho, hiutaleet, siemenet, sokeri ja mausteet. Lisää joukkoon öljy ja sekoita hyvin. Tässä vaiheessa taikinan kuuluu olla karkeaa. Kaada joukkoon jogurtti ja mustikat ja vaivaa taikina pehmeäksi ja kiinteäksi.

Muotoile taikinasta keksejä ja paista 10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä hyvin.

Voit myös kaulia taikinan levyksi ja paistaa levyä 10 minuuttia. Leikkaa levy patukoiksi ja anna jäähtyä.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *