Gluteeniton Härkäpiirakka

Helppo piirakkapohja Virtasalmen Viljatuotteen vaaleasta jauhoseoksesta. Täytteillä saat helposti hieman erilaista ilmettä.

AINEKSET

POHJA
100 g pehmeää voita tai margariinia
0,25 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
0,5 tl suolaa

TÄYTE
1 pkt (150g) Atria Vuolu Härkää
0,5 pkt (125 g) Valio Koskenlaskija Paprika
0,5 dl kuohukerma
1 kananmuna
0,5 pss (100g) herne-maissi-porkkana -pakaste

VALMISTUS

POHJA
Sekoita pohjan ainekset keskenään esm. Puuhaarukalla. ’
Taaputtele vuoan reunoille ja pohjalle.
Esipaista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

TÄYTE
Tee sillä aikaa täyte kun pohja paistuu.
Pilko Vuolu Härkä pienemmäksi, ja leikkaa Koskenlaskija kuutioiksi.
Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
Levitä täyte pohjan päälle.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Tulosta

2 kommentti

  • Miksi ihmeessä ohjeisiin ei laiteta vuokien kokoja, halkaisijaa tai kakuissa vetoisuutta? Turhauttaa ohjeiden hakeminen ja arvailu, tuleeko esim. piirakasta ohut vai paksu. Täsmäohjeet kannustavat myös kokeilemaan.
    Myös mausteiden määrät ovat suuntaa antavia. Tekivä voi muutella sitten omien makumieltymystensä mukaan.
    Itse valitsen mieluiten ohjeita, joissa nämä asiat ovat.

    • Hei Kaisa,
      Tämän piirakan voi tehdä 24-30 cm vuokaan. Paksuus tosiaan hieman vaihtelee vuoan koon mukaan. Teemme piirakat yleensä noin 27 cm vuokaan! Tässä reseptissä piirakkaan tuo makua paprika Koskenlaskija.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *