Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Valmistujaiskakku 30 minuutissa
Gluteeniton Valmistujaiskakku 30 minuutissa
Julkaistu
Gluteeniton Valmistujaiskakku 30 minuutissa
Reseptin kirjoittaja Fiialiisa Kemppainen, Makuamedia
Annoksia
4
annostaHelppo, nopea ja hyvä kakku, joka nostaa päivän juhlatunnelmaan. Tätä kannattaa kokeilla, jos aikaa on vähän, mutta kaipaat silti jotain hyvää vieraille – tai ihan vaan omalle porukalle.
Ainekset
100 g raakasuklaata
100 g margariinia
1 dl sokeria
ripaus suolaa
0,5 tl ruokasoodaa
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Durrajauhoseosta
2 kpl kananmunia
- Täyte ja koristelu
tilkka kahvia tai maitoa kakun kostuttamiseen
2 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria
1 tl raakakaakaojauhetta
1 kpl banaani
n. 10 kpl tuoreita mansikoita
Valmistus
- Paloittele raakasuklaa ja margariini kulhoon. Sulata mikrossa noin 30 sekunnin jaksoissa, välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista.
- Lisää joukkoon sokeri, suola, ruokasooda ja durrajauhoseos. Sekoita.
- Lisää lopuksi kananmunat yksitellen, sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina pieneen leipävuokaan (tai vastaavaan pieneen kakkuvuokaan). Paista 200°C noin 8–10 minuuttia.
- Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttöä. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja keskeltä puoliksi.
- Täytä ja koristele
- Kostuta kakkupohjat kahvilla tai maidolla. Vaahdota kerma, lisää sokeri ja kaakaojauhe. Viipaloi banaani.
- Levitä puolet kermavaahdosta pohjalle, lisää banaaniviipaleet. Nosta toinen pohja päälle, levitä loput kermavaahdosta ja koristele mansikoilla.