Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Valmistujaiskakku 30 minuutissa

Gluteeniton Valmistujaiskakku 30 minuutissa

Gluteeniton Valmistujaiskakku 30 minuutissa

Reseptin kirjoittaja Fiialiisa Kemppainen, Makuamedia
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annoksia

4

annosta

Helppo, nopea ja hyvä kakku, joka nostaa päivän juhlatunnelmaan. Tätä kannattaa kokeilla, jos aikaa on vähän, mutta kaipaat silti jotain hyvää vieraille – tai ihan vaan omalle porukalle.

Ainekset

  • 100 g raakasuklaata

  • 100 g margariinia

  • 1 dl sokeria

  • ripaus suolaa

  • 0,5 tl ruokasoodaa

  • 1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Durrajauhoseosta

  • 2 kpl kananmunia

  • Täyte ja koristelu
  • tilkka kahvia tai maitoa kakun kostuttamiseen

  • 2 dl vispikermaa

  • 0,5 dl sokeria

  • 1 tl raakakaakaojauhetta

  • 1 kpl banaani

  • n. 10 kpl tuoreita mansikoita

Valmistus

  • Paloittele raakasuklaa ja margariini kulhoon. Sulata mikrossa noin 30 sekunnin jaksoissa, välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista.
  • Lisää joukkoon sokeri, suola, ruokasooda ja durrajauhoseos. Sekoita.
  • Lisää lopuksi kananmunat yksitellen, sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  • Kaada taikina pieneen leipävuokaan (tai vastaavaan pieneen kakkuvuokaan). Paista 200°C noin 8–10 minuuttia.
  • Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttöä. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja keskeltä puoliksi.
  • Täytä ja koristele
  • Kostuta kakkupohjat kahvilla tai maidolla. Vaahdota kerma, lisää sokeri ja kaakaojauhe. Viipaloi banaani. 
  • Levitä puolet kermavaahdosta pohjalle, lisää banaaniviipaleet. Nosta toinen pohja päälle, levitä loput kermavaahdosta ja koristele mansikoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.