Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton ja vegaaninen Granola

Gluteeniton ja vegaaninen Granola

Gluteeniton ja vegaaninen Granola

Reseptin kirjoittaja Sari Viljatuotteelta
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annoksia

15

annosta

Granola on helpopsti valmistuva ja maistuva lisä aamiaispöytään tai välipalan lisukkeeksi. Granolasta saat makua, kuitua, hivenaineita sekä rouheaa rakennetta rahkan tai jogurtin sekaan.

Ainekset

  • 5 dl Viljatuotteen Gluteenittomia Höyrytettyjä Isoja Täysjyvä Kaurahiutaleita

  • 1 dl kurpitsansiemeniä / pellavansiemeniä

  • 1 dl auringonkukansiemeniä

  • 2 dl cashew pähkinöitä / muita pähkinöitä / manteleita

  • 3/4 dl vaahterasiirappia / juoksevaa hunajaa

  • 2 rkl rypsiöljyä (esim. Neito rypsiöljy)/ juoksevaa kookosöljyä

  • 1 tl kanelia/ vaniljasokeria / kardemummaa

  • ripaus suolaa

  • Lisäksi
  • 1 dl kuivattuja karpaloita / muita kuivahedelmiä tai kuivattuja marjoja

Valmistus

  • Mittaa kaikki muut ainekset paitsi kuivatut marjat leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja sekoita hyvin.
  • Paista 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Sekoita pari kertaa paahtamisen aikana. Tarkkaile, ettei granola pääse palamaan.
  • Anna jäähtyä ja lisää seokseen kuivatut marjat / hedelmät. Kaada jäähtynyt granola kannelliseen lasipurkkiin ja tarjoa esimerkiksi jogurtin tai rahkan kanssa. Granola säilyy huoneenlämmössä useamman viikon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.