Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton ja vegaaninen Granola
Gluteeniton ja vegaaninen Granola
Julkaistu
Gluteeniton ja vegaaninen Granola
Reseptin kirjoittaja Sari Viljatuotteelta
Annoksia
15
annostaGranola on helpopsti valmistuva ja maistuva lisä aamiaispöytään tai välipalan lisukkeeksi. Granolasta saat makua, kuitua, hivenaineita sekä rouheaa rakennetta rahkan tai jogurtin sekaan.
Ainekset
5 dl Viljatuotteen Gluteenittomia Höyrytettyjä Isoja Täysjyvä Kaurahiutaleita
1 dl kurpitsansiemeniä / pellavansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
2 dl cashew pähkinöitä / muita pähkinöitä / manteleita
3/4 dl vaahterasiirappia / juoksevaa hunajaa
2 rkl rypsiöljyä (esim. Neito rypsiöljy)/ juoksevaa kookosöljyä
1 tl kanelia/ vaniljasokeria / kardemummaa
ripaus suolaa
- Lisäksi
1 dl kuivattuja karpaloita / muita kuivahedelmiä tai kuivattuja marjoja
Valmistus
- Mittaa kaikki muut ainekset paitsi kuivatut marjat leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja sekoita hyvin.
- Paista 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Sekoita pari kertaa paahtamisen aikana. Tarkkaile, ettei granola pääse palamaan.
- Anna jäähtyä ja lisää seokseen kuivatut marjat / hedelmät. Kaada jäähtynyt granola kannelliseen lasipurkkiin ja tarjoa esimerkiksi jogurtin tai rahkan kanssa. Granola säilyy huoneenlämmössä useamman viikon.