Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat ja vegaaniset letut
Gluteenittomat ja vegaaniset letut
Julkaistu
Gluteenittomat ja vegaaniset letut
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
8
annoksetValmista gluteenittomat ja vegaaniset letut Gluteenittomasta Lettujauhoseoksestamme! Tähän et montaa raaka-ainetta tarvitse!
Ainekset
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Lettujauhoseosta
5 dl kaurajuomaa tai muuta kasvipohjaista maitojuomaa
0,5 tl suolaa
n. 1 rkl öljyä paistamiseen
Valmistus
- Sekoita lettutaikinan ainekset vispilällä sileäksi. Taikinan kuuluu olla hyvin nestemäistä.
- Lämmitä pieni määrä öljyä pannussa (non stick -pannu on paras vaihtoehto). Nosta pannu pois levyltä ja kaada pannulle n.0,75 dl lettutaikinaa per lettu pannua käännellen, jotta saat letusta pyöreän. Lettupannu kannattaa nostaa levyltä, jotta se ei tartu pannunpohjaan kiinni heti ja saat käänneltyä pannua paremmin.
- Käännä lettu, kun reunat näyttävät kypsiltä ja taipuvat hieman ylöspäin. Anna letun paistua vielä toiselta puolelta parin minuutin ajan.
- Vaahdota kauravispi ja täytä letut vaahdolla ja marjoilla. Kääri gluteenittomat ja vegaaniset letut rullaksi ja tarjoile lämpimänä jäätelön kanssa.
Tiina Strandberg | My Berry Forest
Vinkki
- Koska gluteeniton jauho vajoaa pohjalle pelkällä vedellä/maidolla, saat tasaisen lettutaikinan vaihtamalla osan nesteestä jugurtiksi/rahkaksi, esimerkiksi seuraavassa suhteessa:
3 dl vettä/maitoa
2dl maustamatonta jugurttia tai maitorahkaa
Jugurtti/rahka sitoo jauhoja ja estää lettutaikinaa erottumasta. Tällöin voi lisätä hieman sokeria tasapainottamaan jugurtin/rahkan happamuutta ja paksuutta voi säädellä lisäämällä tarvittaessa nestettä. Vaikka taikina vaikuttaa paksulta, se levisi hyvin pannulle eikä taikina erotu samalla kun edelliset letut kypsyvät pannulla. 🙂 – Halla Onerva