Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat ja vegaaniset letut

Gluteenittomat ja vegaaniset letut

Gluteenittomat ja vegaaniset letut

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

8

annokset

Valmista gluteenittomat ja vegaaniset letut Gluteenittomasta Lettujauhoseoksestamme! Tähän et montaa raaka-ainetta tarvitse!

Ainekset

Valmistus

  • Sekoita lettutaikinan ainekset vispilällä sileäksi. Taikinan kuuluu olla hyvin nestemäistä.
  • Lämmitä pieni määrä öljyä pannussa (non stick -pannu on paras vaihtoehto). Nosta pannu pois levyltä ja kaada pannulle n.0,75 dl lettutaikinaa per lettu pannua käännellen, jotta saat letusta pyöreän. Lettupannu kannattaa nostaa levyltä, jotta se ei tartu pannunpohjaan kiinni heti ja saat käänneltyä pannua paremmin.
  • Käännä lettu, kun reunat näyttävät kypsiltä ja taipuvat hieman ylöspäin. Anna letun paistua vielä toiselta puolelta parin minuutin ajan.
  • Vaahdota kauravispi ja täytä letut vaahdolla ja marjoilla. Kääri gluteenittomat ja vegaaniset letut rullaksi ja tarjoile lämpimänä jäätelön kanssa.

    Tiina Strandberg | My Berry Forest

Vinkki

  • Koska gluteeniton jauho vajoaa pohjalle pelkällä vedellä/maidolla, saat tasaisen lettutaikinan vaihtamalla osan nesteestä jugurtiksi/rahkaksi, esimerkiksi seuraavassa suhteessa:
     
    3 dl vettä/maitoa
    2dl maustamatonta jugurttia tai maitorahkaa
     
    Jugurtti/rahka sitoo jauhoja ja estää lettutaikinaa erottumasta. Tällöin voi lisätä hieman sokeria tasapainottamaan jugurtin/rahkan happamuutta ja paksuutta voi säädellä lisäämällä tarvittaessa nestettä. Vaikka taikina vaikuttaa paksulta, se levisi hyvin pannulle eikä taikina erotu samalla kun edelliset letut kypsyvät pannulla. 🙂 – Halla Onerva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.