Våra videor med glutenfria recept

Klicka och kolla in våra enkla receptvideor. Du hittar ingredienserna och mängderna i receptet i videon, men du kan fortfarande kontrollera receptet från länken nedan. Du kan förstora videon med knappen längst ner till höger. I alla recept används glutenfria malda produkter från Virtasalmi Grain Products.

GLUTENFRIA BLINIER

Långsamt har blintz-säsongen också börjat dyka upp på restauranger och i hemmakök i Finland. Receptet nedan är ett enkelt sätt att göra glutenfria blinier utan lång jäsningstid. Traditionellt serveras blinier med löjrom, gräddfil och rödlök, men du kan variera toppingen efter tycke och smak. Gravad lax och olika grönsaker är till exempel perfekt till varma blinier.

Läs receptet

GLUTENFRIA MUNKAR

Det gör det inte lättare att göra munkar. Du kan göra dessa med Cereal Product Gluten Free Light Flour Mix eller Gluten Free Bun Flour Mix. Du hittar munkrullar i de flesta större livsmedelsbutiker och i onlinebutiker för baktillbehör.

Läs receptet

GLUTENFRI YOGHURTKAKA

Denna yoghurtkaka är snabb och enkel att förbereda till kaffebordet. För att göra den ännu festligare kan du dekorera den med en florsockerglasyr. Mät upp 3 dl florsocker i en skål. Tillsätt 2 msk vätska (t.ex. vatten eller citron-/apelsinjuice) och därefter 1-2 msk mer om det behövs för att få en glasyr med rätt tjocklek. Om du vill kan du smaksätta glasyren med t.ex. vaniljarom.

Läs receptet

GLUTENFRIA FASTLAGSBULLAR

Med detta flaskrecept och Gluten Free Bun Flour Mix från Cereal Products har jag garanterat lyckats. Du kan också hitta receptet på baksidan av förpackningen. I slutet av videon hittar du tips på hur du gör en bulle.

Läs receptet

GLUTENFRIA NÄSSELPINNAR

Nässlor innehåller fem gånger så mycket C-vitamin som apelsiner och sju gånger så mycket järn som spenat. Du kan göra dem salta genom att fylla dem med köttfärs, rökt lax eller grönsaker. För läckra söta flätor, fyll dem med Nutella, karamell, vispad grädde eller sylt.

Läs receptet

GLUTENFRIA PIZZOR

Av detta recept kan du göra små pizzor eller genom att dubbla ingredienserna kan du göra en bulle. Grädde och ägg gör basen fyllig och god och ingen jäst behövs eftersom bakpulver räcker för jäsning. Du kan också prova andra spannmålsmjölblandningar i basen istället för bunsmjöl.

Läs receptet

GLUTENFRIA PLÄTTAR

Dessa flätor håller ihop när de bakas och smulas inte sönder. Du bör dock alltid komma ihåg att blanda degen innan du skopar upp den. Prova olika sorters sylt eller till och med chokladsås på toppen. Du kan också servera dem som en maträtt genom att fylla dem med kyckling eller pulled pork, till exempel.

Läs receptet

GLUTENFRIA BLÅBÄRSMUFFINS

Muffins är enkla att göra med denna lite annorlunda bakteknik. Du kan använda hallon eller jordgubbar i stället för blåbär. Om du inte har någon muffinsform kan du köpa engångsformar av papper i affären.

Läs receptet

GLUTENFRIA BAGUETTER

Hemligheten med glutenfria baguetter ligger i flingorna och baguetteskalet. Flingorna gör degen fluffigare och baguetteskalet gör att baguetterna jäser och steks tills de är krispiga. Prova de färdiga baguetterna som "subs" genom att fylla dem med grönsaker, ost, stekt kyckling och en sås efter eget val.

Läs receptet

GLUTENFRI BÄRPAJ

En ny skörd av bär är precis runt hörnet men din frys är fortfarande full från förra året? Denna glutenfria bärpaj är perfekt med frysta bär och kommer garanterat att försvinna snabbt. Du kan kombinera olika bär som blåbär, hallon, jordgubbar, röda vinbär etc. till fyllningen.

Läs receptet

GLUTENFRI ÄPPELPAJ

Tidigt på hösten fångar doften av hemodlad havre näsan och kittlar magen. Denna glutenfria äppelpaj är lätt att göra med enkla ingredienser, men smaken är utsökt. Du kan använda Cereal Products glutenfria mjölmixer till mjölet och servera pajen med vaniljsås.

Läs receptet