Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria morotsrullar
Glutenfria morotssemlor
Recept publicerat
Glutenfria morotssemlor
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
20
stTillagningstid
15
ProtokollGlutenfria morotsrullar är enkla att göra och smakar jättegott! Bullarna är godast när de kommer varma ur ugnen, men om du vill skära dem är det bäst att låta dem svalna ordentligt först.
Ingredienser
1 påse torrjäst
1 pkt (500 g) Glutenfri morotsmjölspuré från Virtasalmi Cereal Products
2 rkl socker eller honung
2 tsk salt
5 dl vatten
2 rkl olja
2 tl äppelcidervinäger
Beredning
- Blanda de torra ingredienserna i en skål. Gör en grop i mitten och häll i ljummet vatten. Tillsätt olja och äppelcidervinäger. Knåda för hand eller med degkrokar i ca 5 minuter.
- Forma degen till rullar och lägg på ett bakplåtspapper för att jäsa på en varm plats i ca 30-45 minuter.
- Smörj de glutenfria morotsrullarna med vatten och strö över solrosfrön. Baka i 225 C ugn i ca 15 minuter.
- Låt rullarna svalna helt innan du skär dem.
Ina Elevant | Glutenfri