Startsida " Glutenfria recept " Glutenfritt sött morotsbröd
Glutenfritt sött morotsbröd
Recept publicerat
Glutenfritt sött morotsbröd
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1
BrödTillagningstid
45
ProtokollGlutenfritt sött morotsbröd är ett härligt knaprigt och enkelt bröd. Prova och älska det.
Ingredienser
3,5 dl Glutenfri puré av morotsmjöl från Virtasalmi Cereal Products
1,5 dl Kokossocker
2 ägg
1,5 dl rapsolja
3,5 dl rivna morötter (3-5 morötter)
3,5 dl hackade valnötter (ca 200 g)
0,75 tl Bakpulver
1 tl muskotnöt
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tl kryddnejlika
0,5 tsk salt
Beredning
- Vispa kokossocker och ägg fluffigt.
- Tillsätt rapsoljan och blanda.
- Tillsätt kryddor, bakpulver och glutenfri morotsmjölblandning. Rör om.
- Vänd ner morotsblandningen och de hackade valnötterna i degen. Spara ⅕ av valnötterna för att dekorera brödet om du vill.
- Täck brödformen med bakplåtspapper och häll bröddegen i formen. Tryck ut degen jämnt i formen och dekorera med de återstående valnötterna.
- Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.
- Låt svalna före servering.
- Glutenfritt sött morotsbröd är redo att avnjutas.
Iina Sarkama | Iinabites