Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisten pakattujen elintarvikkeiden alkuperämerkki. Se kertoo suomalaisesta raaka-aineesta ja työstä. Meidän gluteenittomista tuotteista Hyvää Suomesta -merkin ovat saaneet Gluteenittomat Kauratuotteet, Tumma Gluteeniton Jauhoseos, Gluteeniton Suomalainen Tattarijauho sekä Gluteeniton Mustikkamysli. Valitsemalla ostoskoriisi kotimaisia tuotteita, mahdollistat työpaikan esimerkiksi Virtasalmen kaltaisella kylällä!

Viimeisin Virtasalmen Viljatuotteen Hyvää Suomesta - auditointi on hyväksytty 27.8.2019

Vuonna 1992 myllymme ympärillä olevalla Suholan tilalla aloitettiin tattarin viljely kesantopelloilla eli tuotantoon käyttämättömillä pelloilla. Petri halusi kokeilla jotain uutta ja näin tattari ajautui pelloillemme. Aikaa kului ja vuonna 1996 starttasi oma gluteeniton mylly toisen viljelijän kanssa kimpassa. Myllyssä jauhettiin alkuun vain gluteenitonta tattarijauhoa. Suomalainen Tattarijauho löysi tiensä SOK:n kautta kauppojenkin hyllyille ympäri Suomea vuonna 1998. Suomalainen Tattarijauhomme kantaa ylpeästi Hyvää Suomesta -merkkiä ja hyvästä syystä!
Tattarijauhon jälkeen halusimme jatkaa kotimaisten tuotteiden kehittämistä. Mikkelin Ruralia instituutin avustuksella aloimmekin 2000-luvun alussa kehittämään uusia tuotteita. Heillä oli käynnissä projekti Eteä-Savon pienyrittäjien kanssa ja onneksi löysimme toisemme! Koska tattarijauho oli ensimmäinen jauhomme, tästä muodostui nopeasti pohja uudelle gluteenittomalle jauhoseokselle. Vuonna 2005 syntyi lopulta Tumma Gluteeniton Jauhoseos, joka on Gluteenittoman Tattarijauhon tavoin Hyvää Suomesta -tuote. Suomalaisen Tattarijauhon lisäksi jauhoseos sisältää kotimaisia perunahiutaleita ja pellavarouhetta. Jauhoseoksen ainut raaka-aine, joka ei ole kotimainen, on psyllium, mutta tätä ei kasva Suomessa laisinkaan.

Suomalaisen ruoan päivä 4.9.

Tule mukaan viettämään Suomalaisen Ruoan Päivää! Juhlapäivän resepti on mutkaton: poimi ruokakauppasi hyllyiltä suomalaista ruokaa ja juomaa, joissa on sinivalkoinen Hyvää Suomesta -merkki. Sitten vaan porukalla pöytään ja nauttimaan oman maan parhaista antimista yhdessä. Suomalainen ruoka on ainutlaatuinen yhdistelmä puhtautta, osaamista ja vastuullisuutta – siksi Suomalaisen ruoan päivä on juhlapäivä!

Suomalainen ruoka perustuu pohjoisen luontomme upeudelle. Ruoan tekijöiden ja ruokailijoiden yhteinen arvomaailma ja kulttuuri, avoimuus uusille tuulille sekä tieto ja ymmärrys ruokajärjestelmän toiminnasta auttavat luottamaan oman maan ruokaan. Monella meistä on oma perhe, sukulaisia tai aikakin tuttuja tekemässä ruokaa jossain ruokaketjun osassa.