Glutenfria Småbullar

Glutenfria Småbullar

Med Virtasalmen Viljatuotes Glutenfria Bullmjölsblandning lyckas du garanterat med att baka bular, kanelbullar, dallasbullar och bostonkakor.

INGREDIENSER

2,5 dl mjölk
25 gr jäst 
¾ dl socker
½ ts salt
1 hönsägg
½ ms kardemumma
4,5 dl Virtasalmen Viljatuotes Glutenfria Bullmjölsblandning
75 gr smör

ROTENS INGREDIENSER
2,5 dl mjölk (+37 grader)
25 gr jäst
1 ts socker
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotes Glutenfria Bullmjölsblandning

I ROTEN TILLSÄTTES
1 hönsägg, blandas ned
½ ms kardemumma
½ ts salt
¾ dl socker
75 gr mjukt smör
3 dl Virtasalmen Viljatuotes Glutenfria Bullmjölsblandning

PÅ BULLEN
hönsägg
smör
kristallsocker

TILLREDNING

ROTEN
Blanda jästen i mjölken.
Sätt till sockert och Bullmjöls blandningen.
Låt blandningen stå på ett varmt ställe i ca. 10 minuter (eller tills den bubblar).

SÄTT TILL
Blanda de torra ingredienserna med varandra.
Sätt till hönsägget och de torra ingredienserna i degroten.
Sätt till det mjuka smöret.
Knåda degen kraftigt för hand eller med en maskin/el. vispmaskin.
Baka genast till små bullar eller gör kanelbullar (kavla degen till en skiva och lägg på litet mjukt smör, socker och kryddor).
Låt degen stiga på ett bakpapper i ca. en halv timme.
Gör ett snitt mitt på bullen, sätt i en smörklick i skåran och strö kristallsocker ovanpå.
Grädda i en ugn med 225 grader under ca. 10 minuter.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *