Glutenfria Småbullar

Glutenfria Småbullar

Med Virtasalmen Viljatuotes Glutenfria Bullmjölsblandning lyckas du garanterat med att baka bular, kanelbullar, dallasbullar och bostonkakor.

INGREDIENSER

2,5 dl mjölk
25 gr jäst 
¾ dl socker
½ tsk salt
1 ägg
½ msk kardemumma
4,5 dl Virtasalmen Viljatuotes Glutenfria Bullmjölsblandning
75 gr smör

GRUNDDEG
2,5 dl mjölk (+37 grader)
25 gr jäst
1 tsK socker
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotes Glutenfria Bullmjölsblandning

I GRUNDDEGEN TILLSÄTTES
1 ägg, blandas ned
½ msk kardemumma
½ tsk salt
¾ dl socker
75 gr mjukt smör
3 dl Virtasalmen Viljatuotes Glutenfria Bullmjölsblandning

PÅ BULLEN
ägg
smör
pärlsocker

TILLREDNING

GRUNDDEG
Blanda jästen i mjölken.
Tillsätt socker och Bullmjölsblandningen.
Låt blandningen stå på ett varmt ställe i ca. 10 minuter (eller tills den bubblar).

TILLSÄTT
Blanda de torra ingredienserna med varandra.
Lägg i ägg och de torra ingredienserna i grunddegen.
Tillsätt det mjuka smöret.
Knåda degen kraftigt för hand eller med en maskin/el. vispmaskin tills den är mjuk och smidig.
Forma till små bullar eller gör kanelbullar (kavla degen till en skiva och lägg på litet mjukt smör, socker och kryddor).
Låt degen jäsä på ett bakplåtspapper i ca. en halv timme.
Gör ett snitt mitt på bullen, sätt i en smörklick i skåran och strö pärlsocker ovanpå.
Grädda i en ugn i 225 grader under ca. 10 minuter.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *