Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat porkkanaiset sämpylät
Gluteenittomat porkkanaiset sämpylät
Resepti julkaistu
Gluteenittomat porkkanaiset sämpylät
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
20
kplKypsennysaika
15
minuuttiaGluteenittomat porkkanaiset sämpylät ovat helppoja tehdä ja maistuvat herkullisilta! Parhaimmillaan sämpylät ovat paistolämpiminä mutta jos haluat leikata niitä, kannattaa niiden antaa jäähtyä ensin kunnolla.
Ainekset
1 pss kuivahiivaa
500 g Virtasalmen Viljatuotteen Rouheinen Gluteeniton Jauhoseos
2 rkl sokeria tai hunajaa
2 tl suolaa
5 dl vettä
2 rkl öljyä
2 tl omenaviinietikkaa
Valmistus
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Tee keskelle kolo ja kaada siihen kädenlämpöinen vesi. Lisää öljy ja omenaviinietikka. Vaivaa käsin tai taikinakoukuilla n. 5 min.
- Muotoile taikinasta sämpylöitä ja nosta pellille kohoamaan lämpimään paikkaan n. 30-45 min.
- Voitele gluteenittomat porkkanaiset sämpylät vedellä ja ripottele päälle auringonkukansiemeniä. Paista 225 C uunissa n. 15 min.
- Anna sämpylöiden jäähtyä täysin ennen leikkaamista.
Ina Elevant | Gluteenitonta