Laskiainen lähestyy ja pulkkamäet kutsuvat :-)Tässä video perinteisiin laskiaispulliin. Löydät pikkupullien ohjeen myös Pullajauhoseos - paketista. #laskiaispullat #gluteenittomatpullat #gluteeniton #laskiainen #pullajauhoseos

Julkaissut Virtasalmen Viljatuote Oy Perjantaina 17. helmikuuta 2017

Gluteenittomat Pikkupullat

Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomalla Pullajauhoseoksella onnistut takuulla pullien, korvapuustien, dallaspullien ja bostonkakkujen leivonnassa.

AINEKSET

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa 
¾ dl sokeria
½ tl suolaa
1 kananmuna
½ rkl kardemummaa
4,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
75g voita

JUUREN AINEKSET
2,5 dl maitoa (+37 astetta)
25 g hiivaa
1 tl sokeria
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta

JUUREEN LISÄTÄÄN
1 kananmuna sekoittaen
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
¾ dl sokeria
75 g voita (pehmeää)
3dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta (225 g)

PÄÄLLE
kananmunaa
voita
raesokeria

VALMISTUS

JUURI
Sekoita hiiva ja kädenlämpöinen maito.
Lisää sokeri ja Pullajauhoseos.
Anna olla lämpimässä paikassa n. 10 minuuttia ( tai kunnes kuplii )

LISÄÄ
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kananmuna ja kuivat aineet taikinajuureen.
Lisää pehmeä voi. Vaivaa taikinaa voimakkaasti käsin tai konetta/sähkövatkainta käyttäen.
Leivo taikina heti pikkupulliksi tai tee korvapuusteja (kauli taikina levyksi ja levitä päälle pehmeä voi, sokeri ja mausteet).
Kohota leivinpaperin päällä pellillä noin puolen tunnin ajan.
Voitele kohonneet pullan kananmunalla.
Tee pikkupulliin viilto keskelle ja laita siihen nokare voita ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 min.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *