Rakastetut gluteenittomat ja vegaaniset mokkapalat ovat nyt täällä! Pystytkö syömään vain yhden?
AINEKSET
390 g / n. 6 dl Virtasalmen Viljatuote Vaalea Gluteeniton Jauhoseos
220 g / n. 2 ½ dl sokeria
45 g / n. 1 dl tummaa kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
225 g sulatettua maidotonta leivontamargariinia
4 ½ dl gluteenitonta kaurajuomaa
1 dl kahvia
Kuorrute
½ dl kahvia
30 g / n. ¾ dl tummaa kaakaojauhetta
5 dl tomusokeria
2-3 rkl gluteenitonta kaurajuomaa
Gluteenittomia trösseleitä
VALMISTUS
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet. Sekoita kevyesti joukkoon nestemäiset aineet. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista n. 13-15 minuuttia, tai kunnes tikkutesti on puhdas. Pohjan kuuluisi tuntua pehmeältä ja joustavalta. Anna pohjan jäähtyä.
Sekoita kuorrutteen ainekset. Lisää tarvittaessa kaurajuomaa / kahvia maun mukaan. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja koristele strösseleillä. Jos laitat kuorrutetut mokkapalat kylmään tunniksi tai pariksi, saat leikattua siistejä paloja.
Gluteenittomat ja vegaaniset mokkapalat ovat valmiit nautittaviksi.
Tiina Strandberg | My Berry Forest
Tämä on ensimmäinen masaliisaohje, jossa on laitettu kahvia myös pohjaan. Maitotilkkaa olen kokeillut joskus, kuohkeuttaa kivasti.
Hei Anna,
Kannattaa kokeilla 🙂 Kahvi tuo mukavasti makua tähän vegaanisten mokkapalojen reseptiin!