Sinivalkoinen kuorrute näissä herkullisissa Aleksanterin leivoksissa luo hienon tunnelman Itsenäisyyspäivän juhlapöytään. Reseptissä käytetty Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta.
AINEKSET
Pohja:
200 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 keltuainen
½ tl leivinjauhetta
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
Täyte:
230g vadelmamarmeladia
Kuorrute:
2 ½ rkl vettä
1 rkl sitruunamehua
300 g tomusokeria
sinistä elintarvikeväriä
VALMISTUS
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää keltuainen sekä leivinjauhe joukkoon.
Lisää Vaalea gluteeniton jauhoseos pikku hiljaa taikinaan.
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli osat levyiksi leivinpaperin välissä.
Lisää toisen taikinalevyn päälle marmeladi ja sen jälkeen marmeladin päälle asettele toinen levy.
Paista kakkua 200 asteessa 20 minuuttia.
Jäähdytä.
Sekoita kuorruteainekset sekaisin ja ota pieni osa kuorrutteesta sivuun.
Värjää pieni osa siniseksi elintarvikevärillä ja laita pursotuspussiin.
Levitä loput kuorrutteesta nopeasti paistetun kakun päälle.
Pursota raidat kuorrutteen päälle ja vedä raitoihin poikkiraidat hammastikulla.
Anna jähmettyä ja leikkaa kakku paloiksi.