Gluteeniton raparperi-banaanileipä

Gluteeniton raparperi-banaanileipä

Tämä gluteeniton raparperi-banaanileipä on myös gluteeniton! Voit vaihtaa raparperit myös esimerkiksi puolitettuihin banaaneihin.

AINEKSET

1 chiasiemen-muna (1 rkl siemeniä + 1 dl vettä)
4 kypsää banaania
1 rkl omenaviinietikkaa
80g taateleita
2 rkl vaaleaa tahinia
90g Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Kaurahiutaleita (n. 1½ dl)
50g Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Kaurajauhoja (n. ¾ dl)
60g Virtasalmen viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta (n. ½ dl)
2 raparperin vartta (koristeluun)
1 sitruunan kuoret
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa

VALMISTUS

Aloita valmistamalla chiasiemen-muna sekoittamalla siemenet ja vesi pienessä kulhossa. Anna seoksen levätä viitisen minuuttia kunnes seos muistuttaa koostumukseltaan raakaa kananmunaa vastaavaa geeliä.

Poista taateleista kivet ja anna liota muutama minuutti kuumassa vedessä. Valuta taatelit ja lisää ne tehosekoittimeen banaanien, omenaviinietikan, tahinin ja sitruunan kuoren kanssa. Sekoita kunnes lopputulos on tasainen.

Sekoita kuivat ainekset isossa kulhossa. Lisää nesteet kuiviin aineksiin vähitellen sekoittaen väleissä puulusikalla. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja lusikoi taikina vuokaan. Koristele pinta raparperi-tikuilla (tai muulla valitsemallasi tavalla).

Paista 180C uunissa n. 60 minuuttia kunnes leipä on kypsä. Anna leivän levätä ja jäähtyä ennen kuin nostat sen pois vuoasta. Banaanieipä säilyy herkullisena useamman päivän ja maistuu erityisen hyvältä hieman lämmitettynä yhdessä pähkinävoin tai vaniljajäätelön kanssa.

Emma Ranne | Nordic Sun Beams

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *