Gluteeniton omenapiirakka

Gluteeniton omenapiirakka (porkkanajauhoseos)

Gluteeniton porkkanajauhoseoksemme sopii nimestään huolimatta täydellisesti myös omenapiirakkaan! Tämä hieman rouheinen piirakka on täydellinen päiväkahvin kaveriksi!

AINEKSET

Pellillinen. Puolita ohje piirakkavuokaan.

4 munaa
200g sulatettua voita / margariinia
3 ½ dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
4 dl kuohukermaa
7 dl Virtasalmen Viljatuotteen Porkkanajauhoseosta
3 tl leivinjauhetta
1 ½ tl soodaa

PÄÄLLE
omenalohkoja
kanelia
sokeria

VALMISTUS

Riko munien rakenne rikki puuhaarukalla vatkaten. Lisää sulatettu voi / margariini, sokeri ja vaniljasokeri. Yhdistä leivinjauhe ja sooda jauhoseokseen. Lisää kerma vuorotellen jauhoseoksen kanssa taikinaan.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Asettele omenalohkot taikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria oman maun mukaan. Paista 200 asteen lämpötilassa 25-30 minuuttia. Herkuttele ja nauti vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *