Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton omenapiirakka (porkkanajauhoseos)
Gluteeniton omenapiirakka (porkkanajauhoseos)
Resepti julkaistu
Gluteeniton omenapiirakka (porkkanajauhoseos)
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Määrä
12-15
palaaKypsennysaika
25
minuuttiaGluteeniton omenapiirakka valmistuu helposti Viljatuotteen porkkanajauhoseoksesta. Nimestään huolimatta jauhoseos sopii täydellisesti myös omenapiirakkaan! Tämä hieman rouheinen omenapiirakka on täydellinen päiväkahvin kaveriksi!
Ainekset
4 munaa
200 g sulatettua voita / margariinia
3,5 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
4 dl kuohukermaa
3 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
- Päälle
omenalohkoja
kanelia
sokeria
Valmistus
- Riko munien rakenne rikki puuhaarukalla vatkaten. Lisää sulatettu voi / margariini, sokeri ja vaniljasokeri. Yhdistä leivinjauhe ja sooda jauhoseokseen. Lisää kerma vuorotellen jauhoseoksen kanssa taikinaan.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Asettele omenalohkot taikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria oman maun mukaan. Paista 200 asteen lämpötilassa 25-30 minuuttia. Herkuttele ja nauti gluteeniton omenapiirakka vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
Vinkki
- Ohjeesta tulee pellillinen, puolita ohje piirakkavuokaan.
Helppo ja herkullinen omenapiirakka.
Hei Katja,
Kiitos kommentista! Hieno kuulla, että tämä omenapiirakka onnistui 🙂