Gluteeniton makea porkkanaleipä on herkullisen rouhea ja helppo vuokaleipä. Kokeile ja ihastu.
AINEKSET
3½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Porkkanajauhoseosta
1½ dl kookossokeria
2 kananmunaa
1½ dl rypsiöljyä
3½ dl porkkanaa raastettuna (3-5 porkkanaa)
3½ dl saksanpähkinää pilkottuna (n. 200 g)
¾ tl ruokasoodaa
1 tl muskottipähkinää
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
½ tl suolaa
VALMISTUS
Vatkaa kookossokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää rypsiöljy ja sekoita.
Lisää mausteet, ruokasooda ja gluteeniton porkkanajauhoseos. Sekoita.
Kääntele taikinaan porkkanaraaste sekä pilkotut saksanpähkinät. Säästä halutessasi ⅕ osa saksanpähkinöistä leivän koristeluun.
Suojaa leipävuoka leivinpaperilla ja kaada leipätaikina vuokaan. Painele taikina tasaisesti vuokaan ja koristele lopuilla saksanpähkinöillä.
Paista uunin keskitasolla 175-asteessa noin 45 min.
Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Gluteeniton makea porkkanaleipä on valmis nautittavaksi.
Iina Sarkama | Iinabites