Gluteeniton Hapanleipä Tef-jauholla

Gluteeniton Hapanleipä Tef-jauholla

Perinteinen hapanleivän leivonta on kasvattanut suosiotaan viime aikoina. Juureen leivottu leipä tuoksuu ja maistuu aivan erilaiselta kuin niin sanottu tuoreleipä. Virtasalmen Viljatuotteen jauhoilla onnistut tekemään hapanleivän gluteenittomasti.
Hapanjuuren ohjeeseen tästä linkistä.

AINEKSET

ILLALLA
2 dl hapanjuurta
9 dl kädenlämpöistä vettä
10 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Tef-jauhoa

AAMULLA
5 dl kädenlämpöistä vettä
( 50g tuoretta hiivaa )
3 tl suolaa
1 rkl ksantaania
5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta

VALMISTUS

Lisää kädenlämpöiseen veteen hiiva ja anna sen liota.
Hiiva ei ole välttämätön taikinassa jos teet esim. limppuja tai vuokaleipää mutta muista silloin pidempi kohotus aika!
Lisää taikinaan suola ja vesi johon on liotettu hiiva.
Lisää ksantaani jauhojen joukkoon ja lisää vähitellen jauhoja koko ajan alustaen taikinaa joko yleiskoneella tai käsin noin 3-4 min.
Kohota taikinaa tunnin verran.
Taikina on pehmoista tarkoituksella että siitä leivottavat leivät ovat pehmoisia sisältä ja rapeita päältä.
Leivo tummassa jauhoseoksessa leivinalustalla limppuja, reikäleipiä, vuokaleipää, leipäsiä ym.
Kohota lämpöisessä paikassa noin. 1,5 tuntia ja paista 225 asteisessa uuninlämmössä kunnes leivät ovat kauniin ruskeita päältä ja pohjat kopisevat tyhjyttään.
Paista limput 225 asteisessa uuninlämmössä 50-60 min.

VINKKI
Käytin tuoretta hiivaa sen takia että saan paremmin kohomaan reikäleivän ja piparileipäset.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *